Ik leer anders methode 

Ieder kind wil het graag goed doen op school. En ouders willen graag dat hun kind alles uit zichzelf kan halen, ook op school. Soms lukt dat niet goed, door dyslexie, ADHD of andere leerproblemen. De begeleiding die scholen hierin bieden, sluit niet altijd aan op de behoefte van het kind. Dan kan dit tot frustratie leiden, in plaats van tot verbetering. 

Beelddenken

Uit onderzoek blijkt dat leerlingen met een leerachterstand of dyslexie vaak in beelden denken, niet in woorden. Daardoor begrijpen zij de lesstof niet goed, en wat je niet begrijpt, kun je ook niet onthouden. Extra ondersteuning op school werkt dan niet, omdat het kind daarbij de lesstof opnieuw aangeboden krijgen op de manier die het nu juist niet begrijpt. 

Schoolwerkbegeleiding

Met de methode `ik leer anders’, leren kinderen die in beelden denken, hoe zij de lesstof die ze op school krijgen, kunnen vertalen naar hun eigen informatiesysteem. Tijdens de intake onderzoek ik samen met het kind wat voor hem of haar werkt.  Vervolgens gaan we daarmee aan de slag, meestal eenmaal per week. Totdat het kind zelfstandig verder kan. 

Voor wie?

Schoolwerkbegeleiding met de `ik leer anders’-methode is voor kinderen op de basisschool die moeite hebben met:
• Taal: spellen, lezen
• Rekenen: tafels, plus- en minsommen
• Onthouden van informatie
• Concentratie
• Organisatie en/of klokkijken

Wat zijn de kosten?

De kosten van de uitgebreide intake en de trainingen (maximaal 5) zijn €65 per keer.  De kosten van de vervolgsessies, waarbij we het geleerde oefenen, zijn €32,50. Zowel het aantal trainingen als de schoolwerkbegeleiding stem ik af op de behoeften en mogelijkheden van het kind. Daarbij doe ik wat werkt voor het kind, altijd in overleg met de ouders. Als tijdens de intake blijkt dat `ik leer anders’ niet aansluit op de behoeften van uw kind, zijn aan de intake geen kosten verbonden. 

 

 

 

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op!