Kindertolk® / Present Child® methode 

 

Ouders willen graag dat hun kinderen gelukkig zijn. Daar hebben ze veel voor over. Kinderen willen graag dat hun ouders gelukkig zijn. Daar hebben zij alles voor over. Kinderen beschikken over minder middelen om in te zetten voor het geluk van hun ouders, dan wat ouders kunnen inzetten voor het geluk van hun kinderen.
Maar wát kinderen hebben, zetten ze volledig in. Hun lichaam en hun gedrag, daar kunnen ze wat mee. Daarmee kunnen kinderen op een onbewust niveau boodschappen afgeven aan hun ouders. Boodschappen over wat hun ouders nodig hebben om liefdevolle, krachtige mensen en evenwichtige opvoeders te worden. Ze doen dit uit liefde voor hun ouders én in hun eigen belang.

 

Hoe doen kinderen dat dan?

Kinderen spreken niet zo zeer met woordentaal maar gebruiken een taal die via gedrag, spel, ontwikkeling, slaap en dromen, eten, zindelijkheid e.d. tot uitdrukking komt. Die taal is echter net zo precies als woordentaal. Opvoeden gaat gemakkelijker als ouders goed luisteren naar wat hun kind over hun leven te vertellen heeft. Onzeker, agressief, somber, druk of teruggetrokken gedrag van een kind blijkt vaak simpelweg een boodschap voor de ouders. Wanneer ouders met behulp van een kindertolk de boodschap van hun kind leren verstaan, verdwijnt of verbetert het ‘problematische gedrag’ van het kind. Het kind spiegelt vanuit liefde de ‘blinde vlek’ van zijn ouders.

Het resultaat?

Het mooie is dat de stappen die ouders in hun eigen leven zetten niet alleen henzelf ten goede komen, maar ook direct positief doorwerken op het welzijn van hun kinderen. Kinderen spiegelen namelijk ook dat het goed gaat! En dát is wat kinderen willen: dat het goed gaat met hun ouders! Dat ouders zichzelf zijn, hun hele zelf met alles er op en er aan, zonder voorbehoud. Met hun sterke én hun zwakke punten, met hun vreugde én hun pijn. Liefdevolle erkenning van dat hele zelf zorgt ervoor dat ze milder met zichzelf en hun omgeving (gezin) omgaan. Het zorgt voor rust, het bespaart ouders de moeite van het nastreven van een onhaalbaar doel en dat creëert veiligheid. Waar veiligheid is kan liefde groeien. Als kindertolk vertaal ik de boodschap die uw kind voor u heeft. Het begrijpen van die boodschap is vaak al voldoende om verbetering te realiseren.

 

Een kind: een wonder met een groot cadeau. Het cadeau van innerlijke vrijheid.

 

 

Traject en kosten

Denk je dat de methode Present Child de oplossing is voor jou? Meld je dan aan voor een persoonlijk traject of voor de workshop waarin je zelf aan de slag gaat met de methode.