Touch for Health

 

Het kleindochtertje van een vriendin had pijnklachten waar niets aan te doen leek. Zij ging naar een Touch for health-therapeute, en haar pijnklachten werden veel minder. Ik besloot, geïnspireerd door dit verhaal, een opleiding Touch for Health te gaan doen. Met een open, afwachtende houding. Gaandeweg de opleiding en door de resultaten die ik zag bij het toepassen, werd ik steeds enthousiaster. Ik heb Touch for Health 1 tot en met 4 behaald.

Wat is Touch for Health?

Touch for Health betekent letterlijk `aanraken voor gezondheid’. Het is een onderdeel van de kinesiologie, een therapie die spierspanningstesten gebruikt om uit te zoeken waar, waardoor en wanneer de balans in het lichaam verstoord is geraakt. Want een lichaam dat niet in balans is, krijgt klachten. Een voorbeeld: U breekt uw been. Het been wordt ingegipst, en u moet met krukken lopen. Nu krijgt u pijn in uw andere been, omdat dat zwaarder belast wordt. Ook uw schouders en nek gaan pijn doen door het lopen met krukken. Als het gips van uw been gaat, is uw been helemaal dun en zwak geworden. Maar na een tijdje is uw been weer net zo stevig als voorheen. Ook de pijn in uw schouders en nek verdwijnt weer, nu u de krukken niet meer hoeft te gebruiken. Dit is het zelfherstellend vermogen van het lichaam.  Maar zo gaat het niet altijd. Soms houden mensen klachten, doordat het lichaam te lang uit balans is geweest. Dan helpt Touch for Health de balans opnieuw te vinden.

Hoe werkt Touch for Health?

Als u bij mij komt voor Touch for Health, gaan we eerst in gesprek om te achterhalen wat de klachten precies zijn, hoe lang ze al bestaan en wat de mogelijke oorzaken zijn. En dan ga ik aan de slag met de spierspanningstesten. Uit deze testen lees ik af waar de onbalans in het lichaam zit. Vervolgens raak ik het lichaam aan op de plekken die uit het onderzoek zijn gekomen. Er volgt dan een reactie van het lichaam, die is voor iedereen verschillend. Vervolgens doe ik de spierspanningstesten opnieuw om te controleren of Touch for Health heeft gewerkt.

Hoe lang duurt een behandeling met Touch for Health?

Bij Touch for Health geeft uw lichaam zelf aan wat het nodig heeft. Dat maakt dat ik niet van te voren kan voorspellen hoe lang een behandeling zal duren. Soms zijn de klachten al na een paar sessies verdwenen, maar het kan ook weken of zelfs maanden duren. Over het algemeen is het zo dat langer bestaande klachten meer tijd nodig hebben om te herstellen.

Doelbalans

Touch for Health kan ook gebruikt worden voor een heel specifieke vraag. Denk daarbij aan bedplassen, een kind met concentratieproblemen, of iemand met overgewicht. Dan is de behandeling gericht op balans brengen in het lichaam op dat specifieke punt.

Wat kost het?

Per consult  €45,00
Een ‘strippenkaart’ van   6 consulten €255,00
Een ‘strippenkaart’ van 12 consulten €495,00
(een strippenkaart is niet persoons- en/of tijdsgebonden)

 

Maak een afspraak