Desent child voor het onderwijs 

 

Hoe is het mogelijk dat de ene leerkracht kan lezen en schrijven met een groep of leerling, terwijl een ander alles uit de kast moet halen? En toch gaat het om dezelfde groep of leerling…

Herken je dit? Heb jij (vaak) moeite met een bepaalde leerling of groep? Is er gedrag waar jij je altijd aan ergert? Zoals niet stil kunnen zitten, onoplettendheid of slordigheid? Dit gedrag heeft jou iets te zeggen, want als je met je collega’s praat, hoor je dat zij zich aan heel andere dingen storen.

Als professional heb je natuurlijk geleerd om achter dit gedrag te kijken en je ergernissen opzij te zetten ten behoeve van de leerling. Toch kost dit je telkens energie en verloopt het leerproces mogelijk niet optimaal. Met de PresentChild methode verleg ik de aandacht die de groep of leerling vraagt, naar de aandacht die jij voor jezelf mag hebben. Dat wat jou raakt in het lastige gedrag, vertaal ik naar jouw kracht én onmacht. Zo leer jij jezelf beter verstaan en kun je de leerling met onverstaanbaar gedrag beter begeleiden. Om zo alles uit jezelf en je leerlingen te halen.

Wat PresentChild voor jou kan doen:

  • Je zelfbewustzijn vergroten
  • Je grip geven op je eigen handelen
  • Je ruimte geven voor creatieve oplossingen bij onverstaanbaar gedrag
  • Je meer tijd en energie geven om een veilig pedagogisch klimaat te creëren
  • Je kunt volledig aanwezig zijn in de groep en al jouw aandacht is bij de leerlingen
  • Je creëert een vertrouwensband in de relatie met al je leerlingen

En: wat aandacht krijgt, groeit!

Denk je nu dat doe ik al of dat heb ik al geprobeerd? Dan daag ik je uit om de PresentChild methode in de praktijk toe te passen. Laat je verrassen door de resultaten. En door jezelf!

Ik heb me als leerkracht ruim 33 jaar met hart en ziel ingezet voor leerlingen. Met mijn praktijk, Mensenkind, zet ik me nog steeds in voor leerlingen. Nu door leerkrachten de PresentChild-methode te leren gebruiken. Kinderen hebben ons iets te zeggen! Hun woorden schieten vaak te kort, maar hun gedrag zegt des te meer. Zij zijn een pure en eerlijke spiegel van ons, hun opvoeders.

Ben jij ook nieuwsgierig, en wil je weten wat die lastige groep of leerling je te zeggen heeft? Neem dan contact met me op, om te bespreken wat ik voor je kan betekenen.

Masterclass

Krijg goud in handen met deze speciale masterclass voor het onderwijs